2012, pentru copii

”M-am întrebat de multe ori cum și unde se vor lega ”punctele” din viața mea profesională: mulți ani de management de resurse umane și un adânc respect pentru educație și învățare, multă bucurie atunci când interacționez cu studenții și când organizez activități de tabere sau ateliere dedicate copiilor. Și multă tristețe atunci când intuiesc într-o anume categorie de părinți – angajați corporatiști bine poziționați profesional – o lipsă de sens cu ceea ce fac zi de zi și cu absența lor de lângă demersul formativ al copiilor.

Cred că acest proiect ar putea să fie legătura pe care eu o fac între aceste puncte.
Însă este un proiect de echipă, chiar de echipe mari, de expertize variate și consistente, iar structura actuală de finanțare nu permite susținerea tuturor dimensiunilor pe care proiectul tinde să le aibă. De aceea am scris această prezentare.

Eu cred în economia socială, cred în infrastructura socială: un oraș nu are nevoie doar de bulevarde suspendate. Ci, din loc în loc, de câte o ludotecă în care copiii, toți copiii, să se joace o oră cu o altă jucărie, pe care nu o vom mai cumpăra apoi pentru că experiența de învățare s-a consumat.

Proiectul ne-a permis deja interacțiuni cu experți din alte țări europene. Competiția internațională nu este pentru bani, ci pentru competențe.  Iar competența de ”a face” (de a livra rezultate, veți spune) are nevoie de contexte educaționale variate. Cred că putem face lucruri împreună.”

Daniela Vișoianu

www.danielavisoianu.ro

Manager Proiect  PPT1-63355

 2012, pentru copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *