Întoarceri repetate în timp. Bucle. Lecţii neînvăţate. De bunicii tăi. De părinţii tăi. De tine. Posibil, de copiii tăi.

Greşelile unei generaţii. Lecţii neînvăţate. Şi repetate. Deşeuri. Multe deşeuri. Poate că ecologie nu înseamnă a recicla PET-uri. Poate că înseamnă să fii responsabil cu stările tale sufleteşti, cu emoţiile tale. Înseamnă să transformi fiecare emoţie, pozitivă sau negativă, în valoare, în învăţătură, în cuprindere. În tine.

Alb.

De la zăpada de afară.

Anul meu de patruzeci este cel mai frumos dar pe care l-am primit. A fost aşa cum l-am intuit. Plin de energie. Anul meu de patruzeci, trăirile lui, experienţele lui, m-au condus la acest moment. Astăzi m-am aflat în faţa unei liste. A prietenilor lui, cei mai mulţi. Pe puţini dintre ei îi pot număra şi printre oamenii cu care îmi place mie să mă întâlnesc.

Acum un an îi spuneam unei prietene că sunt hotărâtă să consum timp întâlnindu-mă cu alţii doar dacă întâlnirea, comunicarea, relaţia este autentică. Doar dacă pot vorbi cu ei aşa cum vorbesc cu mine. Acum pot spune că se poate trăi şi astfel. Am avut prilejul, chiar dacă au fost întâlniri unice, singulare, să fiu eu însămi şi să învăţ de fiecare dată câte ceva despre mine.

Preţul acestui dar? Rămân mai puţini pe listă, inclusiv pe lista de invitaţi, ce-i drept. Însă e timpul să trăiesc în adevărul că ceea ce este mai puţin poate însemna mai mult, nu-i aşa?

 Alb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *