O femeie care mi-ar fi plăcut să fiu.

”O lume mai bună pentru femei este o lume mai bună pentru toți.” este mottoul ales de Daniela Palade Teodorescu pentru profilul ei. Și nu pot decât să fiu de acord, iar seria aceasta de 40 de texte, în 40 de zile, despre femei care mă inspiră, este un argument.

O cunosc de la distanță și cred că o urmăresc în cea mai bună/asumată perioadă a vieții ei. M-a contactat direct, la Coaliție, încă era la Avantaje – iar eu i-am răspuns târziu, când deja se pregătea de tranziția la Revista Cariere.

Eu m-am întors în zona civică undeva pe la finalul lui 2010. Mi-era bine să fiu doar în zona de companii, un angajat plătit decent, fără presiunile de a-i plăti pe alții, de a livra rezultate pentru alții etc – știți voi. Însă cred că am competențe pentru acest domeniu, pentru că foarte repede m-am găsit nominalizată, în Revista Avantaje, ca una dintre cele 125 de femei pentru schimbare, sărbătorite de AVON România (15.09.2011). În fine, am fost pe scenă, am primit o rochie roșie, am vorbit despre binecuvântarea de a mi se permite să fac bine. Și aceasta a fost aproape singura mea intersecție cu zona de revistă glossy.

Am considerat curajoasă trecerea ei de la o revistă la alta, dar mai ales am apreciat potrivirea pe care o consider fabuloasă. Cu noua revistă m-a cucerit, recunosc, de la primul număr de care a fost responsabilă, dedicat educației din România. Mă avertizase că are planuri, dar nu am anticipat atenția pe care o va pune în detalii, pasiunea și subiectele alese.

Ea scrie despre mulți oameni, inclusiv despre multe femei. Și cred că este una dintre femeile care trăiește cel mai bine una dintre valorile mele și valorile Coaliției – curajul. Ceea ce o face specială este modul asumat în care trăiește această valoare, modul autentic. Recent a scris: “sunt atâția eroi anonimi în țara asta, care fac lucruri excepționale, cu elegantă discreție. Sunt profesioniști care fac apostolat la propriu în domeniile lor, într-un anonimat nedrept. Sunt cei mai îndreptățiți să fie premiați.” Iar ea este îndreptățită să primească aceste câteva rânduri despre ea și despre cum o simt de prezentă, prin luările de poziții pe care le are și ceea ce scrie – pare că a devenit jurnalistul care a visat să fie.

Din nou, se cuvine să fac mențiunea că multe dintre femeile despre care scriu or avea și ele zilele lor grele. Cu siguranță. Deseori ducem mai multe roluri sociale și inevitabil există tensiuni de rol. De exemplu, a fi șef nu e rolul cel mai prietenos pe care poți să îl ai. Însă eu aleg să mă uit la partea luminoasă și, de fiecare data, în cazul femeilor care au succes, îmi doresc ca echipele pe care le conduc să vadă valoare și să completeze exact acele aspecte care merită întărite la lidera lor.

Două lucruri îmi plac mult la muza mea de astăzi. Primul este credința ei într-o lume mai bună prin alegerea de a fi mai buni cu femeile din ea, inclusiv cu cele divorțate, care își cresc singure copii. Și aici vă invit să susțineți proiectele Asociației Călătoria Divorțului și Campania #AmDivortat. Mai ales că Bucureștiul este un oraș extrem de dur cu părinții singuri.

Iar al doilea este eficiența. Cred că este, în comunicare, expertul cel mai eficient pe care îl cunosc, în materie de management al cuvintelor – niciodată prea multe, important este rezultatul, termenul limită, un pic de presiune, cât să fie confortabilă dar să determine mobilizare. Și tot așa.

Muțumesc, Daniela Palade Teodorescu. Să îți fie tot mai ușor!

București, 26 (pentru 25) aprilie 2018, 18/40

 O femeie care mi-ar fi plăcut să fiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.