ritm structural european

Am citit recent ca AMPOSDRU (organism de implementare a proiectelor susţinute cu fonduri structurale – în cazul de faţă Fondul Social European), devine cel mai mare angajator din Romania, dat fiind numarul mare de proiecte aflate în derulare şi cota importantă de finanţare pentru aceste proiecte.

Ceea ce mi se pare însă mie interesant este nivelul, calitatea muncii pe care o presupun aceste proiecte. Angajaţii trebuie să aibă fişe de post obligatoriu „asortate” cu poziţia din proiect şi activităţile planificate (1). Angajaţii au obligaţia să raporteze lunar, în acord cu timpul de lucru, activităţile realizate (2). Angajaţii au o reprezentare, de la bun început, a obiectivelor proiectului, a rezultatelor aşteptate, a indicatorilor care certifică că ceea ce a fost planificat s-a şi realizat (3). Stiţi multe companii din România care îndeplinesc aceste obligaţii, ţin cont de proceduri, în mod curent?

Şi obligaţiile impuse prin contractul de finanţare nu se opresc aici: ai obligaţia să ai documentele vizate de un consilier juridic definitiv, actele introduse în contabilitate de un expert contabil şi toate operaţiunile auditate periodic. Nu poţi face achiziţii „de capul tau” ci urmând o procedură care te obligă, mai întâi, să îţi planifici cu un an înainte toate achiziţiile pe anul următor, să întocmeşti documentaţii cât mai atente de atribuire ca să fii sigur că ceea ce achiziţionezi (produs dar, mai ales, serviciu) concură la realizarea activităţilor, respectiv a indicatorilor. La toate acestea se adaugă proceduri interne pe care trebuie să le formulezi, aprobi, diseminezi astfel încât să aducă un plus de calitate în procesele curente. 

Şi ca să fie siguri că nu ignori nimic din cele de mai sus, ai Raportarile periodice, tehnice si financiare. Trust me, după ce le faci, daca ai fi companie, te-ai putea lista şi la Bursă, pentru că procesele devin cu totul transparente.

Legatura dintre cele scrise şi titlu? Toate acestea se întamplă în ritmul planificat, adică – pentru multe organizaţii, infernal. Timpii de muncă sunt multiplicaţi pentru că eşti în grafic poate cu activităţile însă e imposibil să respecţi ceas şi obligaţiile de raportare, de exemplu. Pentru o mai bună înţelegere este asemeni zonei de business, în perioadele în care ai pe masa o listă de „to do” pentru astăzi, însă în sertar este lista de ieri, cu deja multe puncte nerezolvate. În business, din practica mea, ştiu că ce stă în sertar o săptămână nu mai este chiar atat de important. Standardul de raportare în aceste proiecte nu îţi permite însă să pui aproape nimic în sertar.

Mă uit la ceea ce se întâmplă politic în această perioadă. Cunosc actorii, ştiu cum gândesc unii dintre ei. Mi-e dificil să spun cum va arăta România în perioada următoare, însă, în domeniul resurselor umane, angajaţii care sunt acum în multe dintre echipele de implementare ale proiectelor finanţate cu fonduri structurale, vor avea abilităţi şi comportamente de muncă care vor fi bine plătite pe piaţa forţei de muncă din România şi pot genera operarea cu standarde de performanţă mult superioare celor cu care am fost obişnuiţi să operăm. Întrebarea este dacă, după 2013, România va avea proiecte de dezvoltare în care ei să poată „presta” această performanţă?

 ritm structural european

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *