stand by me

Astazi John Lennon ar fi implinit 70 de ani.
(ar fi fost, probabil, interesant sa vedem pe primele pagini ale revistelor de scandal, cum ar fi fost si cat l-ar fi costat separarea de sotia lui.)
 
Interesant este ca, poate, la 70 de ani, viata lui ar fi fost plictisitoare si monotona. Nimic din gloria si bucuria vietii de la 40 de ani, sa spunem, nu ar mai fi existat. Insa daca nu ar fi fost asa?
Daca acum ar fi stat, tolanit, intr-un fotoliu, avand marea si soarele in fata, auzind in surdina galagia facuta de nepoti si/sau stranepoti, avand la indemana un platou cu branzeturi si simtind mirosul gratarului de peste facut de pescarii din vale, de pe coasta…
 
Si astfel ma intreb: „cum fac oamenii sa imbatraneasca frumos?”
Cat de mult trebuie sa iubesti intr/o viata, cat de profund, cat de „mai mult decat orice” pentru a avea parte de linistea deplina a asfintitului?
 
Cel mai mult, in zilele acestea ropotitoare ca ploaia, imi lipsesc conversatiile cu mine. Uneori dureros de mult.
 
„Mine”-le de care imi este dor nu e sinele, ci este reprezentarea mea in ceilalti, ceilalti care imi sunt dragi, cei care adauga sens vietii mele. Insa… cum am putea avea, cu totii, ragazul sa transmitem gandul cel bun catre cei care ne sunt dragi? Cat de mult trebuie sa iubesti ca sa ai echilibrul de a te darui celorlalti in fiecare clipa a vietii tale?

Ieri m-am gandit sa imi sun o prietena. Imi era dor sa o aud. Si voi, nu-i asa? Aproape pot sa ating concretetea realitatii ca majoritatea dintre voi v-ati gandit ieri sa sunati pe cineva care va lipseste, care atunci cand nu este concret in viata voastra se materializeaza intr-un gol, mai mare sau mic, ca o gaura neagra, care va colinda, trupul si gandurile…

Insa nu am sunat, „m-am luat cu altceva…” . Insa dorul a ramas. Dorul de mine.

Poate ca John nu canta iubitei rugand-o sa stea langa el. Ci canta pentru fiecare dintre noi: el sa stea langa el, noi sa stam langa noi, in jurul nostru, pana la deplina contopire a Umbrei cu sinele… .

un week-end minunat tuturor

si un gand bun celor pe care nu i-am sunat nici ieri.

 stand by me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *